Description
VİŞNE Suyu’nun Faydaları
- Potasyum açısından oldukça zengin olan, magnezyum, kalsiyum, fosfor, demir ve çinko açısından zengin olan vişne ve vişne sapının faydaları şöyle sıralanabilir:
Kas ağrılarını azaltabilir
Vişne suyu ve takviyeleri kas gücünü arttırdığına dair yapılan testlerde vişneyi tüketen grubun diğerlerine kıyasla %4 kadar daha az kas gücü kaybettiği keşfedildi. Yoğun fiziksel egzersizden önce ve sonrasında vişne suyu tüketmek ağrıları ve güç kaybını azaltabilir.
Uyumayı kolaylaştırır
Vişne, uyku döngüsünü düzenleyen ve genellikle uykusuzluğun tedavisinde kullanılan melatonin içerir. Vişne suyu takviyesinin melatonin düzeylerini artırıp, uyku kalitesini ve süresini iyileştirmeye yardım ettiğini gösteren araştırmalar bulunmaktadır.
Gut hastalığı belirtilerini azaltabilir
Ekşi kiraz ve kiraz sapının bir artrit türü olan gut hastalığına neden olan ürik asit seviyelerini düşürdüğü görülmüştür. Yine düzenli vişne tüketiminde gut ataklarının sıklığı ve şiddetinde azalma yarattığı ile ilgili çalışmalarda bulunmaktadır.
Nörolojik sağlığı iyileştirebilir
Oksidatif stresten kaynaklanan Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklarda faydalı olabileceği düşünülmektedir. Zira beyin hücreleri üzerinde koruyucu etkileri bulunan antioksidan ve diğer yararlı bileşikler açısından zengindir.
Antioksidan ve vitamin içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirebilir
Özellikle Zengin A ve C vitamini içeriği ve faydalı olduğu bilinen pek çok bileşik içermektedir. İçeriğinde barındırdığı antioksidanların enfeksiyonları önlediği bilinmektedir.
Kan basıncını düşürebilir
Vişne suyu tüketiminin kan basıncı düzeylerinde belli oranda düşüşe yol açabileceğini gösteren çalışmalar bulunmaktadır.
Antiinflamatuar etkiler gösterebilir
Vişne, kronik hastalıklar ile savaşmaya yardım eden ve antiinflamatuar bileşikler olan antosiyaninler içermektedir. Yapılan çalışmalarda vişne suyunun kronik hastalıklarda enflamasyon belirtilerini önemli ölçüde azalttığı gözlemlendi.
Güneş ışınlarından uzak, serin ve kuru yerde saklayınız.
Doğal meyve sularında çökme meydana gelir.
İçmeden önce çalkalayınız.
Doğal tortulu ve meyve parçacıklıdır. Renklendirici ve koruyucu içermez.
Açıldıktan sonra buzdolabında (+4 ˚C) – (+7 ˚C) muhafaza edilmeli ve 3 gün içerisinde tüketilmelidir. Pastörize edilmiştir.
Üretim tarihi, tavsiye edilen tüketim tarihi ve partı numarası kapşondadır.
250 ml naturel grup ve nectar grup paketleme
12 li ve 24 lü paketleme.
12 li bir palet .189 koli
24 lü 1 palet .103 koli








